55DE987F-B098-4FAE-BDD7-B2FA53952FA1_1

Welkom bij Jouw stoute schoenen

Hét adres voor handgemaakte schoenen en tassen & cursussen en workshops op maat!

Cursussen

Jouw stoute schoenen biedt cursussen en workshops aan op het gebied van schoenen, tassen en lederwaren. Wij bieden u kennis en kunde om uw creatieve ideeën tot leven te wekken. We werken met kleine groepen en bieden iedereen de individuele aandacht die nodig is om een prachtproduct af te leveren. De cursussen en workshops zijn zo ingedeeld dat iedereen van beginner tot gevorderde, van hobbyist tot ontwerper zich thuis voelt.

Voor een cursus of workshop op het gebied van schoenen, tassen en lederwaren ben je bij Jouw stoute schoenen aan het goede adres. We stellen het ontwerp van de cursist centraal, van daaruit komen alle basisvaardigheden langs. Dus of je nu wilt beginnen met een 'eenvoudig' model of meteen gaat voor dat 'moeilijke' model, wij leren jou hoe je jouw ontwerp tot leven kunt brengen.


Ervaring met naaimachine of schuurband is niet nodig. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen. Alleen de wens om iets te creëren dat jij hebt bedacht, en de wens daar tijd en energie in te steken is genoeg. Wij ondersteunen jouw leerproces met als doel dat je het zelf kunt en doet. Vaak is geduld lastiger dan het maken of de handelingen die je moet uitvoeren en is precies werken veel preciezer dan je denkt. Wij zorgen ervoor dat jij weet wat je moet doen en hoe je dat moet doen.


Het verzamelen van technieken en materialen, oplossingen bedenken voor problemen waar je bij het maken tegen aanloopt, vinden wij uitdagingen. Wij gieten onze hakken, werken met stof, vegan leer en leer, met veren, zilverklei, epoxy en borduren, zeefdrukken en stempelen er op los.


Wil jij ook je eigen schoenen of tas leren maken en droom je van een eigen lijn? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres. Jouw stoute schoenen heeft meerdere tassen en schoenenmakers opgeleid die nu zelfstandig aan de slag zijn.


Tijdens de lessen kun je alles vragen over leer, productie, materialen en maakwijzen. Als we het antwoord weten, dan geven we het. En als we het niet weten, dan zoeken we het op.


Voor alle cursussen geldt dat je gedurende het hele jaar kunt instromen. Voor de jaarcursus zijn ook twee startmomenten gekozen zodat je samen met anderen kunt starten. De intensieve cursussen kunnen door het hele jaar worden gepland, informeer naar de mogelijkheden, als we tijd hebben vinden we het superleuk als je de cursus komt volgen. De workshops kunnen op vaste momenten worden geboekt, maar ook hier geldt, informeer of de datum die jouw groep uitkomt kan. Vanaf 4 personen kunnen we workshops inplannen.


Heb je vragen? Stuur een mail naar info@jouwstouteschoenen.nl of maak een afspraak om langs te komen en kennis te maken.


Jouw stoute schoenen biedt al meer dan tien jaar leuke educatieve en creatieve cursussen en workshop op het gebied van schoenen, tassen en lederwaren. We werken met kleine groepen - minimaal twee en maximaal twaalf deelnemers. Onze vaste workshopdagen zijn dinsdag/woensdag/vrijdag. Wil je met jouw eigen groep een van onze workshops plannen, neem dan contact met ons op en plan je eigen dag/tijd. Bent u met meer dan 12? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een workshop op maat/locatie.

"Het is

het

ambacht dat ons bindt."