Welkom bij Jouw stoute schoenen     

In het zonnetje

We zijn blij met onze cursisten en zetten ze graag eens in het zonnetje. We beginnen met Susanne, zij heeft de basiscursus tassen maken gevolgd en komt nu elke woensdagavond op het atelier werken aan haar nieuwe tassen en schoenontwerpen. We hebben haar een aantal vragen gesteld:

Susanne: Ik woon in Castricum met man Bart en kat Paco. Was van jongs af aan altijd aan het knutselen, tekenen en deed 20 jaar geleden HBO TEHATEX richting textiele werkvormen.

Uiteindelijk ging ik in kledingwinkels werken omdat ik dol was op mode en kleding en dat doe ik nog steeds. Van het zelf dingen maken kwam niet veel meer, maar in m’n hoofd speelden altijd wel ideeën en ik verzamelde altijd materiaal om nog eens iets mee te doen…

Het idee om tassen te maken bleef broeien tot een klant bij mij in de winkel kwam en enthousiast haar zelfgemaakte tas liet zien en vertelde dat ze hem in Amsterdam had gemaakt bij ‘jouw stoute schoenen’.

Ik ben gaan kijken op de site en bij Esther langs gegaan en besloot dat ik zo’n cursus wilde doen.

De eerste tas die ik maakte was een tas in de vorm van een kat. Een soort afscheid van mijn kat Jip die na 18 jaar gestorven was. Daarna maakte ik een tas die al zeg ik het zelf best in een chique winkel gekocht zou kunnen zijn. De sneakers die ik maakte zijn deels van hetzelfde leer als deze tas en met gouddraad en linten veters.

Nu ben ik een shopper aan het maken van leer dat ik vond in Malaga waar ik op vakantie was, het is zwart met een slangenprint in goud.

De meeste reacties van mensen uit mijn omgeving zijn heel positief, ze vinden het er vaak ook veel professioneler uit zien dan ze verwacht hadden.

Het leukste vind ik het om tassen te  maken van leer dat ik op verschillende plekken vind.

Het liefst maak ik nog  veel meer tassen bij ‘Jouw stoute schoenen’ door Esther's kennis, het atelier met al z’n machines en haar manier van begeleiden maak ik eindelijk weer leuke mooie dingen met veel plezier. 

    
E-mailen
Map
Instagram