Welkom bij Jouw stoute schoenen     

Wees eens extra lief voor je voeten

Het is winter. Snert, hachee, kou en sneeuw doen hun intrede in het land. Koude voeten worden verstopt in lagen sokken en schoenen. Het liefst laten we ze niet meer zien dit seizoen. En dat is nou net niet wat je voeten nodig hebben. Want in de winter mag je je voeten wel wat extra tlc geven. Jouw voeten dragen je waar je maar heen wilt. Tijd dus voor een beetje welverdiende TLC voor die twee prachtige voeten.

Gun je voeten een lekkere opknapbeurt. Gun ze een lekker voetenbad. Makkelijk - snel en heel erg lekker. Houdt het simpel en gebruik koud/lauw water en doe hierin magnesium voor een ontspannen ervaring. Niet alleen lekker voor je voeten maar voor je hele lichaam omdat de huid het magnesium opneemt. Blijf lekker 20 minuten zitten en droog je voeten goed af. Smeer ze in met een lekkere crème of olie en masseer die lekker in. Vergeet je tenen niet. Als je partner in de buurt is, wil die vast wel helpen. Heb je last van droge voeten - smeer je voeten dan wat dikker in met een lekkere crème en stop ze in schone katoenen sokken voordat je gaat slapen. Een echte aanrader.  

Maar er zijn meer lekkere recepten voor een voetenbad. Als je last hebt van eelt neem je een liter melk - warm die even op (niet te warm) en doe daar drie eetlepels baking soda bij. Dit levert een heerlijke zachte huid op. Is de melk op en heb je geen zin om naar buiten te gaan in deze kou, dan kun je ook een voetenbad maken met water en soda - ook goed tegen ontstekingen.

Je kunt ook je kruidenkast weer eens leeg maken en een voeten bad nemen met Rozemarijn en Salie. Deze kruiden hebben een schimmelwerende en antibacteriële werking. Een voetenbad met munt is een aanrader voor frisse en schone voeten. Kook water, laat de verse munt hier in trekken en wacht tot het kruidenbad voldoende is afgekoeld voordat de voeten er in worden geplaatst.

Voor een heerlijke zachte huid kun je ook een aantal eetlepels amandelolie aan je voetenbad toevoegen. Citroen of citrusvruchten (de schil en het sap) werkt antibacterieel. Lavendelolie werkt ontspannend. Op internet vind je nog veel meer recepten die specifieke voetproblemen te lijf gaan. 

Het belangrijkste wees lief voor je voeten deze winter, dan ben je ook lief voor jezelf. Na het voetenbad voel je je herboren. Droog je voeten goed af. Ook tussen de tenen en verwen jezelf met een voetenmassage. Knip je nagels recht af - geef de tenen eventueel nog een mooi kleurtje. En geniet van heerlijke schone, zachte en vertroetelde voeten. Dan ben je weer helemaal klaar voor de lente :-)

 
E-mailen
Map
Instagram