CREATE AND MAKE YOUR OWN DESIGN 
      

Wees lief voor je voeten - neem een voetenbad

 

In de zomer, de winter, herfst of lente. Aandacht voor je voeten kan altijd en is nodig ook! Nederlanders blijken nogal wat voetproblemen te hebben, ook in vergelijking met andere landen in Europa. De meeste vrouwen onder ons, en mannen wellicht ook, vinden hun voeten het lelijkste stukje van hun lichaam. Stiefkindjes die je verstopt in sokken en schoenen. 

En zelfs in de zomer, terwijl we het liefst op blote voeten zouden willen lopen zie je in het straatbeeld nog veel dichte schoenen en verstopte voeten. En dat terwijl jouw voeten je dragen waar je maar heen wilt. Tijd dus voor een beetje welverdiende TLC voor die twee prachtige voeten.

En wat is dan makkelijker dan een voetenbad. Voetenbaden kun je maken met veel verschillende ingrediënten - houdt het simpel en gebruik koud/lauw water en doe hierin magnesium voor een ontspannen ervaring. Niet alleen lekker voor je voeten maar voor je hele lichaam omdat de huid het magnesium opneemt.. 

Heb je last van eelt? Neem dan een liter melk - warm die even op (niet te warm) en doe daar drie eetlepels baking soda bij. Dit levert een heerlijke zachte huid op. Maar als de melk op is kun je ook een voetenbad maken met water en soda - ook goed tegen ontstekingen.

Maar je kunt ook je kruidenkast leeg maken en een kruiden voeten bad nemen met Rozemarijn en Salie. Deze kruiden hebben een schimmelwerende en antibacteriële werking. Een voetenbad met munt is ook een aanrader voor frisse en schone voeten. Kook water, laat de verse munt hier in trekken en wacht tot het kruidenbad voldoende is afgekoeld voordat de voeten er in worden geplaatst.

Maar voor een heerlijke zachte huid kun je ook een aantal eetlepels amandelolie aan je voetenbad toevoegen. Citroen of citrusvruchten (de schil en het sap) werkt antibacterieel. Lavendelolie werkt ontspannend. Je kunt de voeten masseren terwijl ze in het voetenbad zitten maar je kunt ook lekker ontspannen en genoegen nemen met een momentje voor jezelf.

Op internet vind je nog veel meer recepten die specifieke voetproblemen te lijf gaan. 

Het belangrijkste wees lief voor je voeten, dan ben je ook lief voor jezelf. Na het voetenbad voel je je herboren. Droog je voeten goed af. Ook tussen de tenen en verwen jezelf met een voetenmassage. Knip je nagels recht af - geef de tenen eventueel nog een mooi kleurtje. En geniet van heerlijke schone, zachte en vertroetelde voeten.