Welkom bij Jouw stoute schoenen     

Tassen maken

Tijdens onze cursussen leer jij de fijne kneepjes van het vak en kun je meteen aan de slag met jouw eigen ontwerpen. Het maken van patronen - de basis voor elk ontwerp - is een belangrijk onderdeel van de cursus. Al je dit eenmaal onder de knie hebt kun je vervolgens elke tas maken die je wilt.

Basiscursus

Tijdens een basisscursus tassen maken, maak je jouw eigen tasontwerp. Maak een shopper, handtas, kattentas of verdiep je in klein lederwaren. In vijf lesdagen of tien lesavonden leer je wat je moet weten om jouw idee om te kunnen zetten in een prachtig eindresultaat.

Tijdens de basiscursus leer je de basisbeginselen van het maken van een tas aan de hand van jouw eigen ideeën. Je leert hoe je jouw tassen- ontwerp in een patroon kunt omzetten, hoe je leer snijdt, schalmt en bewerkt. 

Je maakt de tas van begin tot het eind en leert hoe je gestructureerd patronen kunt maken. Je werkt in kleine groepjes aan jouw eigen ontwerp in het prachtige atelier van Jouw stoute schoenen met professionele machines en gereedschappen.

Voor iedereen die eens wil proeven aan een ambacht, gek is op tassen of gewoon eens iets wil maken waarvan anderen vol bewondering zeggen "Heb je dat echt zelf gemaakt."

Een basiscursus tassen maken kun je volgen op woensdagavond, vrijdag overdag. Je kunt het gehele jaar instromen voor een basiscursus. 


Lesdagen:

Woensdagavond 19:00-22:00

Vrijdag  van 10:00-17:00 

Inclusief: gebruik gereedschappen en machines, patroonpapier, lijm, garens, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Prijs: € 595,-

 

Jaarcursus

Droom je van je eigen tassenlijn? Wil je weten hoe je verschillende technieken kunt toepassen, ervaring opdoen met het maken van patronen, onder deskundige begeleiding jouw vaardigheden vergroten en verbeteren, dan ben je bij Jouw stoute schoenen aan het goede adres.

Tijdens de jaarcursus komen alle mogelijke technieken aan bod, oefen je stikken, schalmen, patronen maken, het werken met fournituren en werk je aan jouw persoonlijke tassenlijn. 

Een tas is een uiting van jouw identiteit, model, gebruik van materialen, materialenkennis, experimenteren, leren van je fouten, al deze aspecten komen aan de orde.

Tijdens dertig bijeenkomsten ga je actief aan de slag met jouw eigen ideeën en leer je een ambacht. Wil je jouw eigen lijn beginnen? Al je vragen kunnen we beantwoorden, maar jij bent degene die het moet doen! Kom en leer onder bezielende leiding van Esther van Schagen en Benthe Al die tassen maken die jou gelukkig maken.

De jaarcursus start in januari en september en wordt gegeven op vrijdag en woensdagavond. 


Lesdagen:

 Woensdagavond: 19:00-22:00

Vrijdag van 10:00-17:00

Inclusief: gebruik gereedschappen en machines, patroonpapier, lijm, garens, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Prijs: € 2195,- 


Jouw stoute schoenen werkt met kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Dat betekent dat je altijd de aandacht krijgt die nodig is om jouw ideeën te verwezenlijken. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen voor de basiscursus- na aanmelding nemen we jouw wensen door. Onderaan deze pagina vind je links naar cursisten die je zijn voorgegaan en vind je adressen waar je terecht kunt voor leer en fournituren. Nog niet overtuigd? Lees dan eens onze tien redenen om te kiezen voor Jouw stoute schoenen door.


 
E-mailen
Map
Instagram