Welkom bij Jouw stoute schoenen     

Tassen

Jouw stoute schoenen biedt jou de mogelijkheid om te leren hoe je lederen tassen maakt, van schoudertas tot clutch, van portemonnee tot reticule. Tijdens een van onze cursussen leer jij de fijne kneepjes van het vak en kun je meteen aan de slag met jouw eigen ontwerpen. Het maken van patronen - de basis voor elk ontwerp - is een belangrijk onderdeel van de cursus. Al je dit eenmaal onder de knie hebt kun je vervolgens elke tas maken die je wilt.  

Basiscursus tassen maken 

Tijdens een basisscursus tassen maken, maak je jouw eigen tasontwerp. Maak een shopper, handtas, kattentas of verdiep je in klein lederwaren. In vijf lesdagen of tien lesavonden leer je wat je moet weten om jouw idee om te kunnen zetten in een prachtig eindresultaat.

Tijdens de basiscursus leer je de basisbeginselen van het maken van een tas aan de hand van jouw eigen ideeën. Je leert hoe je jouw tassen- ontwerp in een patroon kunt omzetten, hoe je leer snijdt, schalmt en bewerkt. 

Je maakt de tas van begin tot het eind en leert hoe je gestructureerd patronen kunt maken. Je werkt in kleine groepjes aan jouw eigen ontwerp in het prachtige atelier van Jouw stoute schoenen met professionele machines en gereedschappen.

Voor iedereen die eens wil proeven aan een ambacht, gek is op tassen of gewoon eens iets wil maken waarvan anderen vol bewondering zeggen "Heb je dat echt zelf gemaakt."

Een basiscursus tassen maken kun je volgen op woensdagavond, vrijdag of zaterdag overdag. Je kunt het gehele jaar instromen voor een basiscursus. 

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt of kom langs op een cursusdag om kennis te maken.

Lesdagen: woensdagavond 19:00-22:00

Vrijdag en zaterdag van 10:00-17:00 

Inclusief: gebruik gereedschappen en machines, patroonpapier, lijm, garens, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Kosten: 595,-

 

Jaarcursus tassen maken 

Droom je van je eigen tassenlijn? Wil je weten hoe je verschillende technieken kunt toepassen, ervaring opdoen met het maken van patronen, onder deskundige begeleiding jouw vaardigheden vergroten en verbeteren, dan ben je bij Jouw stoute schoenen aan het goede adres.

Tijdens de jaarcursus tassen maken komen alle mogelijke technieken aan bod, oefen je stikken, schalmen, patronen maken, het werken met fournituren en werk je aan jouw persoonlijke tassenlijn. 

Een tas is een uiting van jouw identiteit, model, gebruik van materialen, materialenkennis, experimenteren, leren van je fouten, al deze aspecten komen aan de orde.

Tijdens dertig bijeenkomsten ga je actief aan de slag met jouw eigen ideeën en leer je een ambacht. Wil je jouw eigen lijn beginnen? Al je vragen kunnen we beantwoorden, maar jij bent degene die het moet doen! Kom en leer onder bezielende leiding van Esther van Schagen en Benthe Al die tassen maken die jou gelukkig maken.

De jaarcursus start in januari en september en wordt gegeven op vrijdag of zaterdag. 

September - 20/21 september 2018                  Januari - 18/19 januari 2019     

Vrijdag en zaterdag van 10:00-17:00 

Inclusief: gebruik gereedschappen en machines, patroonpapier, lijm, garens, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Kosten: 2195,- 

Korte cursus tassen maken

Wil jij jouw eigen ontworpen tassen kunnen maken, maar heb je geen tijd voor een langere cursus? Dan is deze intensieve cursus tassen maken precies wat je zoekt. Je maakt in drie dagen een tas naar eigen ontwerp. 

Leer patronen maken en de fijne kneepjes van het vak zoals schalmen, omboeken en stikken. Je werkt de tas perfect af zoals jij hem wilt hebben.

Je werkt in een kleine groep aan je eigen ontwerp. Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en tijd om vragen te beantwoorden. Deze  tassen maken is geschikt voor iedereen, ervaring is niet nodig. 

Voorafgaand aan de vindt er een persoonlijke kennismaking plaats, via de mail (als je uit het buitenland komt) of persoonlijk op het atelier. Je vertelt welke tas je wilt maken en welk materiaal je wilt gebruiken. Zo kunnen wij ons voorbereiden op een goede begeleiding. 

De intensieve korte cursus vindt standaard plaats op do-vrij-zat.

De eerstvolgende mogelijkheid is van 23-25 augustus 2018. Maar je kunt een korte cursus ook boeken gedurende het jaar. Neem contact op om jouw data te bespreken. Er is volop persoonlijke aandacht zodat je het maximale kunt halen uit deze korte cursus.

Donderdag t/m zaterdag van 9:30-17:30

Inclusief: gebruik gereedschappen en machines, patroonpapier, lijm, garens, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Kosten:  595,-

Jouw stoute schoenen werkt met kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Dat betekent dat je altijd de aandacht krijgt die nodig is om jouw ideeën te verwezenlijken. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen voor de basiscursus- na aanmelding nemen we jouw wensen door. Onderaan deze pagina vind je links naar cursisten die je zijn voorgegaan en vind je adressen waar je terecht kunt voor leer en fournituren. Nog niet overtuigd? Lees dan eens onze tien redenen om te kiezen voor Jouw stoute schoenen door.

-

 
E-mailen
Map
Instagram