Welkom bij Jouw stoute schoenen     

Design & maak je eigen schoenen 

Jouw stoute schoenen is hét adres voor een cursus schoen maken in Nederland. Hier leer je dat wat je wilt leren. Dat betekent dat je meteen aan de slag gaat met jouw eigen ideeën en ontwerpen. Je bent hier aan het goede adres voor een echte killer heel, een stoere boot, kekke pump of coole sneaker, maar ook voor een ambachtelijke maakwijze kun je hier terecht. 

Cursus schoen maken 

Tijdens deze negen daagse cursus schoenmaken leer je de basisbeginselen van het schoenmaken. Je maakt een ontwerp naar eigen keuze en voert dit uit onder deskundige begeleiding van ambachtelijk schoenmaker en docent Esther van Schagen en Benthe Al, schoenmaker.

De basiscursus schoenmaken volg je als je eens wilt weten wat het is om schoenen te maken, je altijd al droomde van je eigen designer shoes, of omdat je wilt weten of schoenmaken wat voor je is. Je kunt namelijk altijd doorstromen naar de jaarcursus.

Ervaring is dan ook niet nodig. Tijdens de lessen krijg je alle individuele begeleiding die je nodig hebt om jouw ontwerp tot leven te laten komen. Je maakt een leestkopie, leert de indelingspunten op de leest kennen, maakt een patroon, snijden, stikken, omboeken, schalmen en nog veel meer.

Je kunt op elk moment in het jaar de cursus starten.

Lesdagen: vrijdag en zaterdag 10:00-17:00


Prijs: 1195,-

Inclusief: een paar leesten naar keuze en op maat, onderdelen voor de schoen, lijm, garens, gebruik machines & gereedschappen, koffie en thee

Exclusief: leer en fournituren

Jaar cursus schoenmaken 

Tijdens de jaarcursus leer je gedurende een jaar drie paar schoenen te maken naar eigen ontwerp. Je kunt het zo gek niet bedenken; hakken van plexiglas, hout of metaal. Niets is te gek en alles is mogelijk. 

In dertig lessen krijg je de kneepjes van het vak aangeleerd voor de drie modellen die jij maakt. En wil je meer, vaker of sneller dan kun je een urenkaart aanschaffen zodat je nog vaker op het atelier kunt komen werken. 

Ervaring is niet nodig. Tijdens de lessen leer je hoe je jouw ontwerpen tot leven kunt laten komen. Maak patronen, herken leer, bepaal welke werkwijze bij je past, verbeter je techniek, stik, schalm en schuur.   

Per jaar zijn er twee instroommogelijkheden:

September  en  Januari                                                        

Lesdagen: vrijdag en zaterdag 10:00-17:00


Prijs: 2495,-

Inclusief: een paar leesten naar keuze en op maat, onderdelen voor drie paar schoenen, garen, lijm, gebruik gereedschappen & machines, koffie en thee

Exclusief: leer en fourniturenJouw stoute schoenen werkt met kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Dat betekent dat je altijd de aandacht krijgt die nodig is om jouw perfecte paar te maken. Je kunt gedurende het gehele jaar instromen voor de basiscursus- na aanmelding nemen we jouw wensen door, maken we een voetafdruk en kies jij een leest uit waarop jij jouw schoenen gaat maken. Als de leesten binnen zijn gaan we van start. Nog niet overtuigd? Lees dan eens onze tien redenen om te kiezen voor Jouw stoute schoenen door.

 

 
E-mailen
Map
Instagram