Welkom bij Jouw stoute schoenen     

Atelier & Werkplaats

Het atelier van Jouw stoute schoenen is een creatieve plek in hartje Amsterdam en bevindt zich in het pand van Amsterdam House of Arts & Crafts. Hier zijn diverse creatieve werkplekken aanwezig, een groot atelier en een expositie/workshopruimte. 

Jouw stoute schoenen heeft een prachtig groot, licht en goed geoutilleerd atelier tot haar beschikking in het centrum van Amsterdam. Goed bereikbaar met openbaar vervoer - het ligt op loopafstand van het centraal station, en dichtbij vindt je ook de metrohaltes Waterlooplein en Nieuwmarkt voor als het regent. Ook met de auto is het atelier goed bereikbaar, maar parkeren is duur.

In het atelier en de werkplaats worden handgemaakte schoenen en tassen vervaardigd. Alle cursussen worden hier gegeven. Naast Jouw stoute schoenen zijn er een aantal flexibele werkplekken aanwezig op het atelier. Momenteel hebben we ruimte voor twee vaste schoen/tassenmakers/creatieve ondernemers die op zoek zijn naar gedeelde atelier ruimte. Naast Jouw stoute schoenen huren Eifelbee, Petra van Aken & PiP 69 ruimte in het atelier. 

Bij huur van een werkplek is het mogelijk om gebruik te maken van de diverse werktafels en machines. Het is niet alleen mogelijk om een vaste werkplek te huren, het is ook mogelijk om een urenkaart aan te schaffen waarmee je vrij kunt werken op het atelier. Dit is van maandag tot zaterdag mogelijk van 9:00 tot 17:00 en op woensdagavond van 19:00-22:00. 

Je kunt al vanaf 1 uur terecht bij het atelier van Jouw stoute schoenen - bijvoorbeeld om gebruik te maken van de schalm machine of de schuurband. De kosten voor een uur vrij werken op het atelier bedragen 10 euro per uur. Een urenkaart van 20 uur kost 175 euro en een urenkaart van 40 uur kost 309 uur. Ben je student, laat ons dat dan even weten (neem je studentenkaart mee) - we bieden studenten een speciale studentenkorting van 10%.

Heb je interesse in een vaste werkplek neem dan contact op met Jouw stoute schoenen.  We bieden een contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand. 

In het atelier zijn aanwezig:

* Meerdere snij/werktafels

* Een schalmmachine voor leer

* Een schuurbandmachine

* Twee schoenpersen

* Drie vrije arm leermachines

* Een platstikmachine voor stof

* Een schoenreparatie naaimachine

* Een lijmtafel

* Een zuilmachine voor leer

* Een elektrische riemensnijder

* diverse handgereedschappen en machines


 
E-mailen
Map
Instagram