Jouw stoute schoenen
Create and make Your own Design

ambachtelijk schoenmaken


Op de hand een schoen stikken is voor de meeste mensen de ultieme manier van schoenen maken. Hoewel het steeds minder wordt gedaan, is het de moeite van het werk meer dan waard.

Tijdens de cursus ambachtelijk gebruiken we zo min mogelijk machines en doe we zoveel mogelijk op de hand. We werken met de mooiste materialen en maken zo een schoen die een leven lang mee kan. Tijdens de cursus ambachtelijk werken we met een lederen binnenzool, lederen cambreurdekje, neus en contrefort. Dat geeft de schoen een authentieke look and feel.

Tijdens de cursus ambachtelijk werk je met de mooiste materialen die er zijn en ervaar je het werken met leer en met je handen ten volste. We werken met verschillende maakwijze waaronder de good year maakwijze. Wil jij ook op ambachtelijke wijze een schoen leren maken, dan ben je bij Jouw stoute schoenen aan het juiste adres.

Omdat het werken met lederen onderdelen arbeidsintensief is en al het stikwerk voor de zool met de hand wordt gedaan duurt deze cursus in totaal 12 dagen.

Ambachtelijk schoenmaken

* twaalf bijeenkomsten

* inclusief één paar leesten

* inclusief gebruik gereedschappen en machines

* inclusief lederen onderdelen één paar schoenen 

* inclusief koffie en thee

* exclusief leer voor bovenwerk

* kleine groepen, veel persoonlijke aandacht

* een prettige werksfeer en flexibiliteit

* betalen in termijnen is mogelijk  

prijs: € 1595,-